onsdag 11 maj 2016

Lidingös första miljövecka!


Nu pågår förberedelserna. Det puttrar, bankas, klistras och funderas.
Nästa vecka slår vi upp portarna till Lidingös första miljövecka!
Under fyra dagar, tisdag till fredag, 17-20 maj ,är det utställning med miljötema i Stadshusets entréhall, här finns program. Det är Högsätra skola, Ledvik och Hersby gymnasium som är värdar och ställer ut. Under veckan kommer även 350 förskolebarn att gå på musikteater med miljötema i Stadshuset och Högsätras nior samtalar med politiker.
Miljöveckan är ett led i stadens miljöarbete och ett sätt att visa lite av allt som görs för miljön i Lidingös skolor.


Skolorna har under våren jobbat med olika miljöprojekt som de nu ska ställa ut. Det ska bli väldigt spännande att få hjälpa Högsätra skola att rensa Kottlasjön från skräp , att få träffa smårobotar, prova på kulspel och se hur man kan göra riddarsköldar av återvunnet material. Och hur går det för pingvinerna när det blir varmare på jorden? Tja, det får vi nog svar på nästa vecka. Kom och kolla!


Även Hersby gymnasium deltar i miljöveckan. Deras arbete började med att eleverna hade en workshop med föreningen Sustainergies i mars. Där fick de spåna om idéer om hur de kan bidra till att göra Lidingö mer miljösmart och vad staden kan göra för att bidra till att Lidingöborna kan göra mer miljökloka val. 
Workshop med Hersby elever och lärare
Det här är en uppföljning av förra årets succé med ”A day to make a difference” då massor av bra idéer kom fram, som inspirerande Instagramkonton, klädinsamling, miljölektioner för yngre elever och en kokbok om hur man är flexitarian. Missade du det förra året finns det en film på Lidingös hemsida som du kan titta på här. Ungdomarna har massor av bra idéer även i år, så det ska bli jättespännande att se vad det mynnar ut i! Hersbys elever presenterar sina idéer fredagen den 20 maj kl. 11.30 i Stadshusets entréhall för politiker, tjänstemän, elever och Lidingöbor. Kom dit och lyssna! Deras idéer finns uppsatta i entréhallen under hela miljöveckan.
Vi ses i entréhallen nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar