onsdag 8 juni 2016

Sjukt många varv!

Vi börjar bli bra på matavfallsinsamling! Matavfallet som samlats in i SÖRAB-kommunerna, där Lidingö ingår, har kunnat omvandlas till så mycket biogas att det skulle kunna driva en biogasbil 513 varv runt jorden! Förutom biogas får vi en näringsrik restprodukt som kan användas på våra åkrar! Kolla här får ni se!

Nästan hälften av vårt avfall består av matavfall. Om du inte redan är ett av de dryga 5 600 hushåll på Lidingö som sorterar matavfall så är det kanske dags att du delar med dig av dina naturresurser du har liggandes under diskbänken!? Både småhusägare och du som bor i lägenhet kan sortera matavfallet separat. I det senare fallet behöver  dock fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen vara den som tar beslutet. Du gör miljön en tjänst och det är också möjligt att spara en slant genom att det ofta går att minska ner på antalet hämtningar av restavfall. För frågor och svar se här


Är du en av dem som inte börjat separera ditt matavfall ännu? Då är det kanske dags att gå in här så får du information om hur du går tillväga eller ring kundtjänst på telefon 08-731 33 03 eller skicka e-post till kundtjanst.teknik@lidingo.se. 


Då är man i valet och kvalet
Börja sortera eller är det galet?
Det blir ju varje vecka en massa skräp
Med allt från bananskal till en gammal crêpe

Man borde kanske göra en miljöaktion
Genom att beställa hem en extra fraktion?

eller den här (utan nödrim och allt)...

Börja nu naturen unna
Kasta inte maten i galen tunna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar