onsdag 14 september 2016

Cyklar du, går du eller åker du kollektivt?


Ja, för på fredag börjar den Europeiska trafikantveckan! Då kraftsamlar Europa för att främja gång, cykel och kollektivtrafik. Var med du också och försök att gå, cykla och åka kollektivt lite mer än vanligt. Vi i Lidingö stad kommer att finnas med och peppa! Vad sägs om vacker körsång på morgonen, en stärkande banan eller chans att vinna en cool Hövding-hjälm! Eller varför inte lämna in din gamla cykel och bidra till att Vänverksamheten kan bedriva cykelkurser? I skolorna kommer det också att hända en hel del aktiviteter för att få fler att gå och cykla till skolan- så håll utkik!
Längre ner ser du alla aktiviteter och när och var det händer.

Själv ska jag utmana mig själv att cykla till jobbet två gånger under veckan. Jag åker vanligtvis buss och tunnelbana  men vet hur bra det skulle vara att cykla de där 10 kilometrana till jobbet. Hur duktig jag känner mig, hur bra jag mår av den friska luften och hur skönt det faktiskt är att börja dagen med att röra på sig. Det tar inte ens längre tid än att åka kollektivt. Så, nu är det slut på undanflykter om dagislämningar och tidsbrist! Cykel fram! Har du någon resa som du kan byta ut? Eller en del av en resa? Passa på utmana dig själv, din partner eller dina barn!

Program för Trafikantveckan


16  september kl. 7.30-8.30                      Kollektivtrafikresenärer bjuds på körsång i Ropsten

17 september kl. 12.00-16.00                   Cykling i Centrum. Prata cykling i centrum med Lidingö stad och testa olika cyklar. Chans att vinna en Hövding-hjälm! Vänverksamheten samlar in cyklar till cykelkurser.

18 september kl. 12.00                              Invigning av Bikeparken i Högsätra

19 september kl. 8.00-16.00                     Stadens energi- och klimatrådgivare på Opus bilprovning

20 september  kl. 8.00-16.00                    Stadens energi- och klimatrådgivare på Opus bilprovning

22 september kl. 07.30                             Pendelcyklister peppas vid bron.Ett smakprov av kören i Ropsten från i våras!


Även i Stockholm är man med i Trafikantveckan. Under söndagen den 18 september stängs ett stort område av för biltrafik. Då är det gång och cykel som gäller! Läs mer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar