onsdag 23 november 2016

Gott o blandat

På fredag är dags för en köpfri dag. Det sammanfaller med ett annat event som jag inte ska nämna vid namn men som har ett lite motstridigt budskap. Upp till bevis gott folk. Vilket event väljer ni?

Idag är undertecknad, miljösamordnaren och miljöchefen på seminariet Hållbar Kommun där hållbarhetsutmaningar stöts och blöts och vi har bland annat fått höra intressanta föreläsningar från Sveriges miljöbästa kommuner Västerås, Växjö och Gävle. Kul! Inspirerande!
Nu får vi ta med oss detta hem till ön för att arbeta vidare med frågorna!

Har du förresten ställt cykeln och tar buss eller bil till jobbet istället? Det är ju inte nödvändigt. Det gamla talesättet "det finns ingen dåligt väder, bara dåliga kläder" stämmer även för cykling!

Nu när det är lite kyligt ute så behöver man bara tänka till lite mer och vet ni vad? Jag hade själv hjälp av det här inlägget från i våras när jag skulle anpassa klädvalen när höstkylan väl infann sig. För att förstå mina karikatyrer kan man även läsa det här inlägget.

När jag väl släppt tanken på hur tråkigt det är när det blir kallare så finns det inget dåligt väder längre. Förra helgen när det var snö både högt och lågt så tog jag och några kompisar en 18-milatur uppdelad på två dagar norr om stan. Is på vägen botades med dubbar. En buff under hjälmen värmde öronen. Vindjackan och understället gjorde jobbet. Tjockare handskar med innerhandskar (liner) samt en fuktspärr i form av en tunn gummihandske däremellan säkerställde skön temperatur för händerna. På fötterna hade jag tjockare cykelskor med neoprenöverdrag samt ullstrumpor vilket gjorde susen. Om något så var jag för varm.

Bild lånad av min vän Jimmy Karlsson


I jämförelse med den turen är det ju rena senvåren ute nu så jag försöker klä mig lite luftigare på vägen hem från jobbet ikväll.

Vi syns ute på vägarna och glöm inte lysen för annars syns vi inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar