onsdag 28 juni 2017

Och cykeln går bra?

Var har vi varit? Det var ungefär en månad sedan Miljö på Ö uppdaterades nu. Ska det va så!? Låt oss säga att vi satsar på kvalitet framför kvantitet men jag lovar att ni långt ifrån har hört det sista från bloggen!

Nu är det ju en fantastisk tid att cykla. Solen värmer, vinder svalkar, fåglarna kvittrar och livet känns allmänt gött. Ni som inte har testat att cykla till jobbet har ju världens läge nu!

För många kan det ändå finnas ett litet motstånd att ta hojen. Det tar kanske lite längre tid, man kanske är osäker på vägen och någon kanske är lite rädd för att bli strandad med en punktering.

För att förenkla för medarbetarna i staden eller så att säga sänka insteget på den imaginära damcykeln genomför vi lite cykelfrämjande åtgärder i staden för tillfället.

I augusti kommer vi för första gången att bjuda in en cykelbutik till stadshuset för att få lite hjälp till självhjälp men också få lite hjälp med inställningar på våra pendlarcyklar. Till självkostnadspris kommer det också vara möjligt att få sin cykel reparerad om det skulle behövas.

Med det här tilltaget och den lilla kursen, för att lära sig laga punktering med mera, som vi planerat för hugade deltagare hoppas vi att rädslan för att bli strandad längs med vägen ska försvinna och flera ska känna ett förtroende inför sin nästa pendlingscykelresa.

Faller det här väl ut kommer vi göra det till en återkommande företeelse men jag kan redan nu säga att det här konceptet har varit mycket populärt på andra arbetsplatser där det genomförts.

Om du tror den här idén är något för din arbetsplats så får du gärna höra av dig till mig på robert.j.karlsson@lidingo.se så får du veta mer.

Vi har också en tanke om att ordna en servicedag för våra invånare till hösten men det hänger lite i luften än så länge. Viljan finns men sedan ska det passas in också så den idén får hänga lite i luften och möras till.

Undertecknad tog lite tid för att intervjua stadens kommunekolog och hans arbete och kommande projekt och förhoppningen är att resultatet av denna intervju kommer ut nästa onsdag.

Väl mött gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar