onsdag 13 september 2017

Hälsans dag för cyklar och oss andra
Världshälsoorganisationens definition av hälsa är "ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande". Det är inte ofta man är i det tillståndet kan jag säga...i går på min träning cyklade jag till exempel barbent in i ett illa placerat nässelsnår. Välbefinnande...

Nu måste man ju inte nödvändigtvis forcera nässlor varje dag och det är trots allt hälsosamt att röra på sig och att cykla är både praktiskt och miljövänligt dessutom. Inför den årliga tillställningen Hälsans Dag i Lidingö centrum hade vi det där i åtanke men också att det är lättare att vara både hälsosam och miljövänlig om hojen håller. Därför fanns Lidingö stad på plats med en pop-up-vårdcentral för cyklar i nöd. Tillsammans med Maltes cykel erbjöd vi alltså cykelservice för våra medborgare. Både mina kollegor på plats och vår samarbetspartner för dagen rapporterade om ett lyckat event även om vi med lite bättre marknadsföring möjligen fått än fler att hitta till vårt hörn. Vi hade ju till och med ordnat en tävling med cykelrelaterade vinster!

Man hade också möjlighet att lämna in cyklar till Vänverksamheten som tog emot cyklar till nyanlända. Vill man läsa mer om Vänverksamheten beskriver Lidingösidan det bra här

Vi hade ett urlyckat evenemang med liknande upplägg för stadens anställda för ett par veckor sedan, om det kan du läsa här när viljan infinner sig. 

Nu var ju hälsan i fokus denna dag och miljön smög bara med så att säga. Därför ska vi inte bli långrandiga här på miljöbloggen, då måste vi byta namn. Live long and prosper som Mr Spock sa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar