onsdag 25 april 2018

Il Grande Vegofestivale II

Att fixa med en Vegofestival är både lätt och glädjefullt...om man inte väntar till festivaldagens morgon med att tillaga sitt bidrag och dessutom hastar i väg med cykel i full cykelmundering och för sent inser att man glömt nyckel till omklädningsskåpet. Byxlös på jobbet brukar ju vara en sån där mardröm människor har. "Living the dream" alltså. Tur jag hann raka mig annars hade väl skägget fastnat i en brevlåda också.

Då undertecknad på detta sätt ökat svårighetsgraden blev det till slut lite stressigt. Tur då att vi har  Lidingö Centrum! Fast så här efter festivallunchen när alla godsaker börjat sjunka in borde jag nog tagit den större storleken i midjan på de nya brallorna trots allt...


Vi kanske ska backa bandet och förklara "Vegofestival"?
För den som inte har koll på konceptet så låter ju festival storslaget men egentligen handlar det om att den som vill delta, lagar en maträtt hemma, tar med den och bjuder andra på smakprov. Du behöver inte ens laga mycket mer än du brukar eftersom tanken är att vi tar smakbitar av varandras rätter. Ett knytkalas alltså. Men nu var det ju inte vilken matfestival som helst vi talar om, utan en vegofestival, och då får man tänka till på så vis att det är recept med mindre miljöpåverkan som gäller. Vi utmanade varandra att tänka utanför lådan där kött, fågel och fisk ligger och gonar. Det brukar bjudas på många spännande, smakrika rätter som man kanske aldrig skulle ha testat på egen hand.
Lägg särskilt märke till den mysiga miljön i vår tillfälliga matsal

Hur gick det då?
Maten tog slut, mer eller mindre till sista kikärta, bättre betyg kan vi väl inte få?

Vi som hade tagit med oss bidrag åt oss utan problem både mätta och belåtna på buffén och efter hand så kom även de nyfikna fram, de som inte riktigt har omfamnat konceptet ännu, och de var så välkomna! För det är ju lite det som är meningen, att inspirera till matkonsumtion med ett mindre klimatavtryck!

Nästa gång hoppas vi att fler vågar haka på i festivalen och även att ännu fler vågar komma fram och provsmaka lite grann. För en nästa gång kommer det att bli! Vi rekommenderar starkt att ni testar konceptet på er arbetsplats!

Vi ska försöka publicera alla goda recept här på Miljö på Ö inom kort!

2 kommentarer:

  1. Jättegott och ett bra sätta att få fler att öppna ögonen för vegetariskt

    SvaraRadera